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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Cocais; Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
20/05/2014 |
Data da última atualização: |
09/06/2017 |
Tipo da produção científica: |
Folder/Folheto/Cartilha |
Autoria: |
OLIVEIRA, R. C. de; MARQUES, T. R. |
Afiliação: |
ROSANA CAVALCANTE DE OLIVEIRA, CPATU; TIAGO ROLIM MARQUES, CPATU. |
Título: |
Patentes de invenção e a Embrapa: dúvidas frequentes, esclarecimentos sobre leis e normas. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
Belém, PA: Embrapa Amazônia Oriental, 2014. |
Páginas: |
20 p. |
ISBN: |
978-85-7035-325-2 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
O que é propriedade intelectual?; Por que qualificar tecnologias?; o que é patente?; quais os requisitos de patenteabilidade?; qual o prazo de vigência da proteção?; quais as vantagens do registro da patente?; quando a tecnologia é de domínio público?; o que não é considerado invenção?; quais as matérias não passíveis de
patenteamento?; qual o procedimento para a obtenção da proteção patentária? |
Palavras-Chave: |
Invenção; Propriedade intelectual. |
Thesagro: |
Legislação; Patente. |
Categoria do assunto: |
-- D Governo, Leis e Regulamentações |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/102392/1/Cartilha-patentes.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Amazônia Oriental (CPATU) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Pecuária Sudeste. |
Data corrente: |
14/12/2017 |
Data da última atualização: |
14/12/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
PALHARES, J. C. P.; CHARLON, V.; HERRERO, M. A.; SALAZAR, F. |
Afiliação: |
JULIO CESAR PASCALE PALHARES, CPPSE; Veronica Charlón, INTA/Argentina; Maria Antonia Herrero, University of Buenos Aires; Francisco Javier Salazar Sperberg, INIA/Chile. |
Título: |
Impact of dairy effluent management in the grey water footprint. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
In: SIMPÓSIO INTERNACIONAL SOBRE GERENCIAMENTO DE RESÍDUOS AGROPECUÁRIOS E AGROINDUSTRIAIS, 5., 2017, Foz do Iguaçu, PR. Anais... Concórdia, SC: Sbera; Embrapa Suínos e Aves, 2017. |
Páginas: |
p. 479-482. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Comissão organizadora: Marcelo Bortoli, Julio Cesar Pascale Palhares, Caio Inácio de Teves, Valéria Reginatto Spiller, Ariel A. Szogi, Marina Celant De Prá, Ricardo L. R. Steinmetz , Andre Cestonaro do Amaral. |
Conteúdo: |
The aims of this study were to assess the grey water footprint in South America dairy systems and analyzed the impact of effluent characteristics and environmental legislation on water footprint value. Grey water footprint quantifies freshwater pollution by the amount of water needed to re-dilute polluted freshwater back to an accepted national threshold value. Water footprints were determined collecting primary data in 61 farms of Argentina (Buenos Aires and Santa Fe provinces) and 20 dairies in Chile. The study considerate total phosphorus in the effluent and the production system as a no-point source of pollution. Phosphorus effluent concentration varied from 0.005 kg m3 to 0.686 kg m3 between farms. Chile had the highest phosphorus concentrations and Buenos Aires region the lowest, which could be related mainly to effluent management practices. Grey water footprint varied from 0.59 L of water kg-1 to 1.77 L of water kg-1 of milk. The maximum value of grey water footprint was observed with dairy slurry with the highest value to phosphorus concentration. Grey water footprint of dairy production will be less per unit of milk as milk production increases. It was observed in the results. The concentration of the element in the effluent, the element used to calculate grey water and the environmental law has a significant impact on footprint values. |
Palavras-Chave: |
Effluent; No-point. |
Thesaurus NAL: |
phosphorus. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/169074/1/Anais-01.pdf
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Marc: |
LEADER 02270nam a2200205 a 4500 001 2082636 005 2017-12-14 008 2017 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aPALHARES, J. C. P. 245 $aImpact of dairy effluent management in the grey water footprint.$h[electronic resource] 260 $aIn: SIMPÓSIO INTERNACIONAL SOBRE GERENCIAMENTO DE RESÍDUOS AGROPECUÁRIOS E AGROINDUSTRIAIS, 5., 2017, Foz do Iguaçu, PR. Anais... Concórdia, SC: Sbera; Embrapa Suínos e Aves$c2017 300 $ap. 479-482. 500 $aComissão organizadora: Marcelo Bortoli, Julio Cesar Pascale Palhares, Caio Inácio de Teves, Valéria Reginatto Spiller, Ariel A. Szogi, Marina Celant De Prá, Ricardo L. R. Steinmetz , Andre Cestonaro do Amaral. 520 $aThe aims of this study were to assess the grey water footprint in South America dairy systems and analyzed the impact of effluent characteristics and environmental legislation on water footprint value. Grey water footprint quantifies freshwater pollution by the amount of water needed to re-dilute polluted freshwater back to an accepted national threshold value. Water footprints were determined collecting primary data in 61 farms of Argentina (Buenos Aires and Santa Fe provinces) and 20 dairies in Chile. The study considerate total phosphorus in the effluent and the production system as a no-point source of pollution. Phosphorus effluent concentration varied from 0.005 kg m3 to 0.686 kg m3 between farms. Chile had the highest phosphorus concentrations and Buenos Aires region the lowest, which could be related mainly to effluent management practices. Grey water footprint varied from 0.59 L of water kg-1 to 1.77 L of water kg-1 of milk. The maximum value of grey water footprint was observed with dairy slurry with the highest value to phosphorus concentration. Grey water footprint of dairy production will be less per unit of milk as milk production increases. It was observed in the results. The concentration of the element in the effluent, the element used to calculate grey water and the environmental law has a significant impact on footprint values. 650 $aphosphorus 653 $aEffluent 653 $aNo-point 700 1 $aCHARLON, V. 700 1 $aHERRERO, M. A. 700 1 $aSALAZAR, F.
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Registro original: |
Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE) |
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